Risotto su krevetėmis ir žirneliais

2009-07-13

Mėgstat ryžius? Aš tai nelabai :) Tai va, šitas patiekalas tinka tiems, kurie nemėgsta ryžių. O tiems, kurie mėgsta, jis dažniausiai būna tiesiog pasakiškas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo ir skamba mandrai, o iš tikrųjų tai gana paprasta pagaminti. Ačiū Oliveriui, kad priminė, ką gamindavau paauglystėje ir padėjo patobulinti receptą.

3 porcijoms reikÄ—s:
200-250 g ryžių. Geriausia imti greitai iÅ¡verdančius. Mano favoritas čia – SkanÄ—jos “Bistro”, nes kiti neiÅ¡verda taip idealiai.
Keli saliero stiebai
Vienas didelis svogūnas
Kelios saujos žirnelių (jei šaldyti, beriu pusę standartinio pakelio)
200 g šaldytų krevečių
Sultinio kubelis
70-100 ml balto vyno arba vermuto (Visuomet pilu tik “Martini”, nes jo pas mane netrÅ«ksta)
Šiek tiek šviežių krapų arba petražolių, bet tai nėra būtina
Saujos tarkuoto kieto sūrio, gabaliuko sviesto

AÅ¡ gaminti pradedu keptuvÄ—je, po to viskÄ… pilu į puodÄ…. Bet jei turite puodÄ… plačiu dugnu arba tingite plauti papildomÄ… indÄ…, darykite viskÄ… iÅ¡ karto puode arba troÅ¡kintuve. Smulkiais smulkiais kubeliais supjaustykite salierÄ… ir svogÅ«nÄ…. AÅ¡ čia gudrauju – turiu pjaustyklÄ™, taigi tik čekÅ¡t čekÅ¡t ir viskas :) Sumeskite į puodÄ…/keptuvÄ™, įpilkite Å¡iek tiek aliejaus ir ant labai silpnos ugnies kaitinkite apie 15 minučių. SvogÅ«nai turi tapti skaidrÅ«s, niekas neturi paruduoti. Kepimui įpusÄ—jus sumeskite žirnelius. NepamirÅ¡kite nuolat pamaiÅ¡yti. Tuo pačiu metu užkaiskite apie litrÄ… vandens ir pasidarykite iÅ¡ jo sultinį.

Tada suberkite ryžius, padidinkite kaitinimÄ… ir pakepinkite juos, kol ims darytis skaidrÅ«s ir gruzdÄ—ti. Tuomet užpilkite vynu/vermutu. Tie, kas principingai neima burnon nÄ— laÅ¡o alkoholio, nesijaudinkite – spirtas greitai iÅ¡garuoja, lieka tik kvapas ir saldumas. Bent jau man nuo “Martini” jis bÅ«na labai geras. MaiÅ¡ykite viskÄ…, kol ryžiai sugers visÄ… skystį. Å itoje vietoje aÅ¡ viskÄ… pilu į puodÄ…. Užpilate samčiu sultinio, galite įberti druskos ir pipirų, krapų arba petražolių, jei norite. Taip pat suberkite krevetes. PamaiÅ¡ykite ir leiskite koÅ¡ei burbuliuoti kol iÅ¡garuos skystis. Tada įpilkite dar sultinio ir vÄ—l leiskite ryžiams virti. Vis priÄ—jÄ™ nuolat pamaiÅ¡ykite. Taip darykite tol (dažniausiai trunka apie 20 minučių), kol ryžiai galutinai iÅ¡brinks, iÅ¡siskirs krakmolas ir koÅ¡Ä— liks vos vos skysta (ji neturi bÅ«ti biri). Man užtenka trijų tokių užpylimų, bet aÅ¡ sultinį Å¡liÅ«kÅ¡teliu iÅ¡ akies, o ne samčiais. Å iaip ar taip, viso litro sultinio niekad neiÅ¡naudoju.

Dabar įmeskite gabaliuką sviesto ir suberkite sūrį. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palaikykite 5 minutes. Bus labai skanu :)

Risotto su krevetėmis ir žirneliais

Kategorija: Kruopos ir daržovÄ—s, Receptai | Komentarų: 9

Nedraugiškas

2009-07-13 23:12

Supaprastinta ir sulietuvinta ispaniÅ¡kos paella versija :) Beje, truputis Å¡afrano pataisytų patiekalo spalvÄ… – nebÅ«tų taip panaÅ¡u į ryžių salotas su krabų lazdelÄ—mis

Laura

2009-07-14 7:59

Šiaip būtų gerai pirmiausia skirti risotto nuo paella :) O truputis šafrano yra kiekvieno asmeninis reikalas. Į risotto jį deda tikrai ne visada.

Saulius

2009-08-07 9:24

IÅ¡bandysim!

Simona

2016-05-26 11:21

vestuvines sukneles, progines sukneles
http://www.vestuviukarstine.lt/jai.htm

http://tinyurl.com/quest-bars-cheap-29875

2019-11-24 3:49

Hey are using WordPress for your site platform?
I’m new to the blog world but I’m trying
to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your
own blog? Any help would be really appreciated!

plenty of fish dating site

2019-11-26 7:13

This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something
that helped me. Cheers!

ps4 games

2019-11-28 13:54

Right now it sounds like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now.
(from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

ps4 games

2019-11-29 6:57

First off I want to say superb blog! I had a quick question in which I’d
like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you
center yourself and clear your thoughts before writing.
I have had trouble clearing my mind in getting my ideas out there.
I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost simply just trying to figure out how to
begin. Any ideas or hints? Kudos!

quest bars cheap

2019-12-04 2:57

Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it
is truly informative. I’m gonna watch out for brussels.
I will appreciate if you continue this in future.
Many people will be benefited from your writing.
Cheers!

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.